Viktigheten av god arbeidsbelysning:
Helse, sikkerhet og effektivitet på arbeidsplassen

Arbeidsbelysning fra Maxbo Proff

Betydningen av god arbeidsbelysning for helse, sikkerhet og effektivitet
Arbeidsmiljøet er en avgjørende faktor for ansattes helse og sikkerhet. En ofte undervurdert, men kritisk del av arbeidsmiljøet, er kvaliteten på arbeidsbelysningen

Reduser øyestress og fysisk belastning
Dårlig belysning på arbeidsplassen kan føre til ubehagelige helseplager. Mangel på riktig belysning tvinger ansatte til å tilpasse hodets og kroppens stilling for å se bedre. Dette kan resultere i trøtte øyne, hodepine og spenninger i nakken, skuldrene og ryggen. Mange arbeidsoppgaver krever presisjon og koordinasjon mellom syn og motorikk, og dårlig belysning kan påvirke utførelsen negativt.

Sikkerhet på arbeidsplassen
Arbeidsplassen er et sted hvor sikkerhet bør være høyeste prioritet. Svakt lys, blendende lys eller manglende opplyste områder kan føre til at ansatte ikke ser bevegelige maskindeler, kanter, sjakter, ledninger og gjenstander på gulvet. Dette øker risikoen for skader, kuttsår og snuble- og fallulykker betydelig.

Effektiv arbeidsplass for optimalt resultat
Riktig arbeidsbelysning skaper en arbeidsplass som er optimal for å oppnå de beste resultatene. Ved å velge belysning som passer til jobben og omgivelsene, med jevn og tilpasset lysstyrke, behagelig fargetemperatur og høy fargegjengivelse, kan arbeiderne trives og utføre oppgavene mer effektivt.

Arbeidsbelysning fra Maxbo Proff

Alderens påvirkning på synet
Alder kan påvirke synet negativt, og god belysning blir enda viktigere for å minimere denne effekten.
Fire enkle retningslinjer kan hjelpe med å opprettholde synet:

1) Øk lysmengden: Bruk produkter med høyere lumentall eller rettet belysning for å øke mengden lys, spesielt for oppgaver med små detaljer.

2) Unngå blendende Lys: Unngå plassering av lyskilden som forårsaker blending, eller bruk produkter der lyskilden er skjult. Sterkt reflekterende flater bør også unngås.

3) Sørg for jevn belysning: Unngå store kontraster i rommet ved å sikre jevn belysning og minimere mørke områder.

4) Velg høy fargegjengivelse: Bruk produkter med høy fargegjengivelse for nøyaktig gjengivelse av farger, spesielt viktig for oppgaver som krever fargeidentifikasjon eller fargekoding.


Riktig arbeidsbelysning er en kritisk faktor for å opprettholde helse, sikkerhet og effektivitet på arbeidsplassen, uavhengig av alderen til de ansatte. Det er på tide å prioritere kvaliteten på arbeidsbelysningen for å skape et tryggere, mer produktivt og mer behagelig arbeidsmiljø.

Arbeidslampe Bany 6000 app
Bany 6000

Oppladbare- og batteridrevne arbeidslamper blir stadig mer populære. Nå lanserer MARELD lamper som lyser ved hjelp av batterier for elektroverktøy. 

- Vi ser en økt etterspørsel i markedet etter arbeidslamper som er batteridrevne og oppladbare. Samtidig ønsker de fleste kundene at ett og samme batteri kan brukes om hverandre og til flere verktøy. Dette er en utvikling som de fleste produsenter av elektroverktøy har omfavnet, forklarer Espen Hanæs, forretningsutvikler for MARELD. 

Funksjoner vi vet er ønsket
Den økte pågangen etter batteridrevne arbeidslamper henger ofte sammen med usikkerhet knyttet til strømtilgang eller nettoppkopling. For å møte etterspørselen har MARELD nå utviklet arbeidslamper som kan brukes med batterier for elektroverktøy. I praksis betyr det at lampene kan brukes med de vanligste batterisystemene til drillen eller boremaskinen din. 

- MARELD er en merkevare som egner seg spesielt godt for det nordiske markedet med produkter utviklet i samarbeid med og for den profesjonelle brukeren. Arbeidslampene fra MARELD har flere funksjoner vi vet er ønsket i markedet, forklarer Hanæs.

BANY 6000 APP med batterier for elektroverktøy er robuste arbeidslamper med IP 65 klassifisering. I tillegg har lampene appstyring som bidrar til å gi brukeren et bredt utvalg av tilpasningsalternativer og full kontroll på arbeidsbelysningen. 

MANGE FORDELER: Bany kan brukes med en AC-kabel (vanlig strømdrift) eller med batteri til el-håndverktøy. Lampen er støtsikker og lett å bære.

En kraftig lampe med SMD-teknikk. Belysning fra tre ulike lyskilder som kan vinkles for best mulig effekt. Velg selv om du vil bruke bare hovedpanelet i midten, eller bare sidepanelene. Sidepanelene kan felles sammen og stativet vinkles opp slik at lampen blir liten og hendig å transportere. Støtsikker IK08. Utstyrt med et ekstra strømuttak bak.

PRODUKTFORDELER:
- Tre stillbare lyskilder
- Sammenleggbar for enkel transport og beskyttelse
- Ekstra stikkontakt for lading eller en drill etc.
- AC-drift
 

Hørselvern

Bany 6000 app

Arbeidslampe med ekstremt robust konstruksjon.
Støtsikker og enkel å ta med seg.
Lampen kan strømforsynes med kabel (normal nettdrift) eller med elhåndverktøybatteri.

For å bruke elhåndverktøybatteri kobler du et adapter i arbeidslampen (klargjort for batteri til Dewalt, Milwaukee, Hikoki, Makita, Metabo og Bosch - 18 V).

Produktet er klargjort for bruk med appen Mareld, der du kan tenne/slukke, regulere dimmer, stille inn timer og til og med parallellkoble opp til 100 enheter.
 

Sjekk din pris

 

Gulvstativ beam 2,3 meter
Bruken av gulvstativet Beam på arbeidsplassen gir flere betydelige fordeler. Med en justerbar høyde på 2,3 meter gir det en optimal belysningsløsning, og det er kompatibelt med de fleste Mareld arbeidslamper. Dette stativet gir fleksibilitet og stabilitet samtidig som det skaper en godt opplyst arbeidsområde. Det er enkelt å tilpasse etter behov og gir dermed en ergonomisk fordel for ansatte som kan tilpasse lyset til sine spesifikke oppgaver. 

 

Hørselvern

Gulvstativ bean 2,3 meter

Gulvstativ Beam Mareld 1200-2300 mm
Justerbart, robust stativ på 2,3 meter.
Passer de fleste Mareld arbeidslamper.

Sjekk din pris

 

Arbeidslampen Vapor 6500

Med Mareld Arbeidslampe VAPOR 6500 får du den optimale arbeidsbelysningen for en produktiv og komfortabel arbeidsdag. Med kraftig LED-lys og justerbart lysområde gir denne lampen deg et klart og skarpt lys, uten blending. Lampen er designet for å gi deg den beste belysningen uansett hvor du befinner deg, og er utstyrt med en krok og magneter for enkel montering. Spar både tid og penger på grunn av lavt energiforbruk og lang levetid, og gjør hverdagen som håndverker enklere med Mareld Arbeidslampe VAPOR 6500. Les mer om Vapor 6500 her.
 

Hørselvern

Vapor 6500

En kraftig lampe med SMD-teknikk. Belysning fra tre ulike lyskilder som kan vinkles for best mulig effekt. Velg selv om du vil bruke bare hovedpanelet i midten, eller bare sidepanelene. Sidepanelene kan felles sammen og stativet vinkles opp slik at lampen blir liten og hendig å transportere.

Sjekk din pris

 

Hodelykt Halo 540 re
Støtsikker, oppladbar hodelykt med ekstra sterkt lys og zoom for å justere fokus. Flere lysstillinger som enkelt kan tilpasses etter behov, samt rødt varsellys.
Halo 540 RE er det vi kaller en hybrid, som gir brukeren mulighet, i den tiden man lader det ordinære batteriet som medfølger, også kan bruke lampen med vanlige AAA-batterier. Gummibelagt på innsiden for et godt feste på hodet. Batteri og Micro-USB-kabel samt adapter inngår.

Mareld hodelykt

 

Hørselvern

Hodelykt Halo 540 re

PRODUKTFORDELER:
- Hybrid-oppladbar/AAA bat.
- Sterkt lys
- Zoomfunksjon
- Flere lysinnstillinger

Sjekk din pris