BREEAM

Fornebu senter

BREEAM-prosjekt? 

BREEAM er verdens mest brukte miljøklassifiseringsverktøy for bygninger, og finnes for flere ulike kategorier av bygg, inkludert boliger (fra 2016). I 2012 kom det en norsk versjon av verktøyet; BREEAM-NOR - og Maxbo har levert byggevarer til mange av prosjektene som er sertifisert siden da.

Våre Maxbo PROFF sentre er Miljøfyrtårnsertifisert og alle våre egeneide varehus er PEFC sertifiserte – begge deler etterspørres av de fleste BREEAM prosjekter fordi det bidrar til poeng i ulike BREEAM emner.

Vi kjenner godt til de kravene som er relevante for byggevarer – hvor de viktigste er;
•    A20-listen – innhold av uønskede kjemiske stoff i byggevarer
•    Mat 01 – bærekraftige materialvalg
•    Mat 05/03 - ansvarlig innkjøp av materialer
•    Hea 02/09 – inneluftkvalitet
•    Man 03 – ansvarlig byggepraksis

Våre miljøfiltre er til stor nytte for å velge produkter som kan bukes i BREEAM prosjekter, og vi kan hjelpe deg å lage handlelister som sikrer deg at du det kun er lov å kjøpe forhåndsdefinerte og godkjente produkter til prosjektet ditt.
Vår miljøsjef som har lang erfaring med BREEAM prosjekter hjelper deg gjerne med akkurat ditt prosjekt om du trenger det.  

Når du handler varer hos oss sendes tilhørende produktdokumentasjon automatisk til CoBuilder Collaborate eller ProductXchange, som er det verktøyene de fleste BREEAM prosjekter krever at skal brukes til å holde oversikt over materialene som er brukt på prosjektet.